HTML

Lada Racing Dömsöd

Lada építés ezerrel meg szépítés meg minden, ja és YESS!!!

Friss kommentek

  • Somos Nadin: @ennerr: Tisztelt Eladó! Érdeklődnék a Lada logos medállal kapcsolatban. Karácsonyi ajándéknak s... (2015.11.20. 13:39) .
  • _Raz: mi egyszerű, boltban kapható ragasztót használtunk(márkát most nem mondok). az egészhez csak türel... (2010.04.12. 17:59) Flokkolás
  • Raz: Helló A hirdetés sajnos már nem aktuális, minden el lett adva, tévedésből nem lett törölve. Elnéz... (2008.10.21. 19:30) sinx hirdetése
  • tamás: kirájoldal (2008.05.31. 18:17) ameddig nem lesznek képek...
  • Fecó: Üdv.kedves barátom.Majd ha Teis építesz magadnak egy gépet,ami valjuk be sajnos nem egy egyszerű d... (2008.02.29. 21:50) sorry

megújulunk

2008.04.30. 14:09 Raz

Sziasztok!

Egy kis átalakulásban van kis csapatunk, csuda dolgok zajlanak a háttérben :)
Meglepetések és egyéb extra megdöbbentő események hamarosan!

Szólj hozzá!

itt a tavasz (reméljük)

2008.02.29. 20:30 Raz

Előző postomban említett autocross gyűlésre Fecó felkérést kapott, hogy kiállítanák az autóját, ezzel emelve az esemény fényét :) A gyűlésen sikeresen megbeszéltük mikor legyenek Dömsödön versenyek, a következő időpontok láttak napvilágot, ebből egyelőre az első a pontos.
-Április 20.
-Június
-Július
-Augusztus (ez autocross OB is egyben)
-szeptember
Várunk mindenkit, főként SOK-SOK lelkes amatőrt! :)
(bocs a kép minőségért, szolidka telefonommal készült :) )

További esemény még, hogy az enyém alá bekerült a futómű, és áttoltuk anyuékhoz. Így már bármikor tudom csinálgatni, és bizony fogom is. Pillanatnyilag a belső tér van színpadon, de a hőlégfúvós harci jeleneteimről nem igazán csináltam képeket, gondolván ez senkit sem érdekel :)

msn supportot is élesztgetem újra:
Msn support

pácsá!

KILINCCSEL ELŐRE!!! 

Szólj hozzá!

Autocross

2008.02.14. 20:17 Raz

Sziasztok!!!
Dömsödiek és környékbeliek!
február 23.án 19:00-ás kezdettel amatőr autocross gyűlés az OMK-ban.
utána retrodisco
belépő 700 ft (ez persze a discora értendő)

Szólj hozzá!

jelentkezünk!

2008.01.27. 15:33 Raz

Mindenek elött elnézést kérek mindenkitől, a kihagyások miatt, de mostanában sajnos tényleg nem történik semmi érdekfeszítő. Azthiszem ez kitünő alkalom arra, hogy összefoglaljam jelenlegi állapotunkat, ezzel talán olyan eseményekre is fényderűlhet amit korábban elfelejtettem közölni :)

Tehát, csapatunk jelenleg 3 törzstaggal rendelkezik. Ebből kettőnek működik ebben a pillanatban is az autója(az én gépem építés alatt továbbra is, részletek lentebb). Természetesen kihagyhatatlan a Salgótarjáni "szakosztályunk" ahol 2 lelkes lada rajongó építgeti verseny, és utcai/verseny lada gépjárművét.

Fecó

Az ő gépe van a legjobban egyben jelen pillanatban, bármikor indításkész, eltekintve egy enyhe önindító problémától, de azért még simán beröffen :)
Tervben van egy komolyabb hengerfej tuning, és egy weber karbi. Ezzel még ütősebb lesz a gép ;)


Gergő

Jelenleg a már korábban bemutatott piros-fehér kocka tulaja. Az autó pöcc-röff és úgynéz ki van benne erő is! Múlt éjjeli bulin Gergő mesélt terveiről, de sajnos rajtam kivülálló okok miatt, mint példáúl hangos zene és enyhe alkoholos befolyásoltság. Nem emlékszem milyen fejlesztésekre készül. De igérem ezt a hiányosságot is pótolni fogom!Miki (éééén)

Sajnálatos módon Garázs és fedett(esetleg fűtött) szerelő műhely, nem áll rendelkezésünkre. Ezért  az én autóm építése  a hideg hónapokra szünetel. Jelen pillanatban már félig alatta van a futómű és már nagyon várom  a jó kis tavaszi szerelgetős estéket :)

Itt pedig kihasználva a lehetőséget megkérném a Salgótarjáni őrültjeinket, közöljék velem a pontos állapotot :) Azt tudom h Sinx VFTS-t akar amatőrre, de nem akarok én mindenféle hülyeséget összeírkálni, ezért inkább várok.

Jó csapatást mindenkinek!


kis extra:


Szólj hozzá!

B.Ú.É.K.

2007.12.30. 05:23 Raz

Terelésben,csapatásban kupákban és győzelmekben gazdag új esztendőt kíván mindenkinek a Lada Racing Team Dömsöd!
 

Szólj hozzá!

kis lelkesítés télire

2007.12.05. 02:11 Raz

Szólj hozzá!

Dr.Sinx Plasztikai sebész,avagy a kislány,arcplaszitkája!

2007.12.05. 02:10 Raz

11.30.Péntek.Ismételten 1-2 hónapos megtervezés,egyeztetés után,hozzákezdtünk a kislány szépítési műtétjéhez.Altatással kezdődött minden (az aksi kikerült a helyéről) majd az oroszok erős szidása közepette,a pontheggesztés,félcentinkénti fúrása volt soron,amit pár fúrószár bánt.Ezután ismét vad káromkodás,majd jött a kedvenc...a flex...A sérült "bőr"darabot eltávolítottuk.Akarom mondani,csak szerettük volna,de a flexkorongok hamarabb adták meg magukat,minthogy bármilyen munkába kezdett volna vele Sinx.Szétrobbantak...utána le lett szedve az első maszk is,jó nagy nehézségek árán.Éjszakába nyúló bontás közben,én kipróbáltam a hátsó ülést,és rájöttem,hogy nagyon kényelmes,és jót lehet rajta aludni.Éjjel 1 óra magasságában,feladtuk a harcot.A bal oldali sárvédőt,és minden mást,másnapra hagytunk.Szombaton folytatódott az egész tovább...fúrószártörés,flexkorong szétrobbanás,kalapácseltörés...és hasonló jó dolgok...Mikor már minden lekerült,jöttek a siralmas dolgok...hova legyen heggesztve a sárvédő alsó része,ha nincs mihez?-jött a költői kérdés.A jobb oldali merevítő is -finoman szólva-szar állapotban volt.Tesó,mint 1 jó varró,mért,szabott,és összevarrta a kis darabokat,hogy ne legyen akkora a szellőzőnyílás a kocsi oldalán.Majd jött az alapozó,száradás,és az új ruha felpróbálása...szopás...miért legyen valami jó,ha az rossz is lehet?!Hát persze,hogy egyik elem se illeszkedett jól.Egyik helyen rövidebb,másik helyen hosszabb volt...de szar...És utángyártott szarokkal csináljon az ember jó munkát,ugye?De segond,ez Sinx tesónak sikerült!Ügyes vagy tesó,gratula :) !!!Újabb idegeskedés után,jött az új bőr felvarrása.Nagyon szép munkát csinált Sinx,csak dicsérni tudom :) Utolsó simításként,az elemek alapozót kaptak,hogy a rozsda ne csámcsogjon rajta.Felkerült a lökös,és már csak a takarítás volt vissza.Tesó,a takarításban is jónak bizonyult,bár a seprőért meg kellett harcolnia,de ő nyert! :D Röviden,ennyi lenne a plasztikai műtét :)
További beszámoló várható majd,valamikor .

By Nina

Raz:Holnap lesz még pár kép a folyamatról! kitartás :)

Szólj hozzá!

Difi szaggató erők...

2007.11.26. 20:42 Raz

Kis hétvégi edzés alkalmával Fecó új motorja "villantott"! Gyengének bizonyult a difi.


 

Ilyennek kellene lennie:


De ilyen:

Szólj hozzá!

Ajánlás

2007.11.17. 12:33 Raz

SöR & Benzin


Katt a képre
"Moszkito kocsijának rendbehozatala."


Szólj hozzá!

Úri-Gomba Rally sprint beszámoló

2007.11.11. 15:53 Raz


11.06. Vasárnap. Régóta tervezzük, hogy el kellene menni megnézni a címben már említett amatőr rally futamot. Sok jót halottunk, a pálya magas minőségéről, a szinvonalas rendezésről és az erős mezőnyről. És mivel ismerős is volt az indulók között, egyértelmű volt. Mennünk kell!
Mihalik Janika, aki tényleg keresztbe vette a kanyarokat.


A verseny teljes mértékben úgy zajlott mint  egy profi rally futam. Eltérően az általunk megszokott amatőr rallykhoz képest. Itt egy közút egy szakasza volt lezárva, és a versenyzőknek időre kelett átjutniuk Úri-ból Gombába.

Habár ma már megszokott dolog, hogy amatőr futamokon sem csak szakadt autókkal állank rajthoz a versenyzők. Ezen a futamon mégis az amatőrök "krémje" volt jelen. Bmw-k teljes tárháza, Mitchu-k, és természetesen nagyon sok és nagyon erős lada :)


Magát a versenyt elég szisztematikusan néztük :)

Gombából indúlva futamonként mentünk fel mindig egy kicsit a pályán. Ez, mint utólag kiderűlt több mint 6 km-nyi sétával járt nekünk. AZ első hely ahol megálltunk, ahol a fenti 2 kép is készült. Itt sikerült elkapni, sajnos csak fényképen, ahogy egy fehér ladás kiegyenesítette a kanyart. Szerencsére azért tovább tudott menni, és a pályabírók is "rendbe" hozták a pályát.


Következő megállónkon készítettem a videókat, mert úgytünt az a hely alkalmas lesz rá. Bizony jó döntés volt. Itt is sikerűlt elkapni egy hibázást. Egy ladás picit besokalt a kanyarban, és ami még egy kis plussz, mi mentünk oda segíteni, mert mi voltunk a legközelebb :)
A nagy izgalmak után elindúltunk visszafelé mivel azthittük már nem lesz több futam. Tévedtünk... :)

De nem is baj, mert sikerült fentről egy elég jó helyről néznünk az utolsó autókat.
pl.: a "Safety car


A verseny nagyjából eddig tartott. De mi azon vettük észre magunkat, hogy kimentünk gyalog kb 5 km-re a kocsitól sötétedik és már mindenki elindult haza.
Egyetlen megoldást láttunk, hogy időben visszaérjünk. Átvágni a dombon...
nem volt olyan egyszerű mint amilyennek hangzik. Előre ezt láttuk hátra pedig ezt.
ennyi...Szólj hozzá!

II. Jótékonysági Rally salgótarján

2007.11.06. 21:34 Raz*A dolog lényege, hogy rallysok vittek ingyen beteg gyerekeket, és emelett körönként bizonyos összegért a nézők közül bárkit. A befólyt összeget pedig a gyerekek kapták meg.
Követendő példa! :)

Szólj hozzá!

Úri-Gomba Rally sprint videó

2007.11.04. 21:06 RazA video jobb minőségben letölthető itt !!!

Szólj hozzá!

Gergő NO2.

2007.10.29. 21:33 Raz

Szólj hozzá!

az első eredmény!!!

2007.10.24. 20:27 Raz

.-


Szólj hozzá!

a várt képek...

2007.10.22. 19:54 Raz

Nos, megérkeztek a képek :)

Lássuk csak akkor mivel is tartozom pontosan.
Valahol ott hagytuk abba, hogy belekerült a motor. Nos a beindítás nem volt egy egyszerű művelet. Az első probléma a hengerfejjel volt. ez bele került pár liter olajba, meg egy új hengerfejbe mire sikerűlt kijavítani. Na és persze nagy köszönet legföbb technikai segítönknek és lada guru, az-az a műszaki zsenik közt is egyik legprofibb Tomónak.
Miután a motor már üzemelt, végre sorra került a festés. Mint már korábban említettem, ez nem lett olyan tökéletes mint amit vártunk. De attól függetlenűl nagyon jó lett :)És mivel az alapfestés magában nem elég, mutatok pár képet a lada logo készítésről.
és íme a kész autó :) 
---SPECIAL THANKS!!!---

Móninak a sponzorálásért!
Orosz Istinek a pályáért,a rendezésért és legfőképp a kábelezésért!!!
Mihalik Janikának és Tomónak a technikai és eszközbeli támogatásért, és az alkatrész beszerzésért!
Sebinek és Bécinek  másnéven az Aljas Motorsportnak a sok segítségért!
Kiss Gergőnek is köszönet a segítségért!
Gyökeres Bencééknek  a helyszini jelentős közreműködésért!

"Fecó üzenete:
neked is köszönet a sok segítségért"

:)

Szólj hozzá!

Előzetes összefoglalás

2007.10.22. 15:51 Raz

Sziasztok!

Habár még képek nincsenek, röviden összefoglalnám, hogy mi történt velünk az utóbbi időben.

Fecó gépe végre elérte a versenykész állapotot. Sok változtatás, és újdonság kerűlt rá az utóbbi időben, és amint meg tudom oldani lesznek képek mindenről!
Elkészűlt végre a festés(sajnos nem úgy sikerűlt,ahogy akartuk a festék minősége miatt,de jövőre újra lesz festve és akkor még jobbra  ). Bekerűlt egy R4-es váltó, és most hétvégén megvolt az első próba futamunk amit egy EZÜST!!! éremmel zártunk! Lassan összeáll minden, és akkor mehetünk végre akár a kedvenc pályánkra is Üllőre!

Szólj hozzá!

sorry

2007.10.08. 06:28 Raz

Elnézést kérünk mindenkitől az időszakos leállás miatt, de net probléma állt a háttérben. Hamarosan új posztokkal és képekkel fog frissülni az oldal.

3 komment

Meghalt Colin McRae

2007.09.16. 16:36 Raz

Szombat délután 4 órakor, Lanarkban, a skóciai családi házától fél mérföldre AS350B2 Squirrel helikopterét vezetve lezuhant Colin McRae.

A gépen 4-en utaztak, két felnőtt és két gyermek. Az egyik gyerek Colin 5 éves fia, Johnny volt. Egyikük sem élte túl a katasztrófát. McRae felesége, Alison és 9 éves lányuk, Hollie nem tartózkodott a közelben.

A 39 éves versenyző gyakorlott helikopter pilóta volt, a 16.században épült házuk mellett saját helikoper leszálló hely volt kialakítva. A tragédia idején borult, felhős volt az ég, de jók voltak a látási viszonyok.
McRae barátja - az ismert rally újságíró - Jeremy Hart sokat repült vele: "Nagyon jó és nagyon kimért pilóta volt, veleszületett képességekkel. Colin rendszeresen repült Anglia és Európa felett. Nagyon jól ismerte a terepet és a légköri viszonyokat a környéken, hiszen rendszeresen ide érkezett egy-egy útjáról"

A rendőrség szerint tűz keletkezett a gépen és ez okozhatta a balesetet.

Colin McRae 1968 augusztus 5-én született a skóciai Lanarkban. Édesapja az ötszörös skót rallybajnok, Jimmy McRae. Öccse, Alister - szintén sikeres rallyversenyző - 1995-ben brit bajnok. Huga orvos és szintén szeret rallyzni...

1986-ban egy Talbot Sunbeammel kezdte pályafutását. Aztán Vauxhall Novával, majd Ford Sierra XR 4x4el versenyzett.
Példaképe Ari Vatanen volt. Első világbajnoki futama az 1987-es Svéd Rallye volt, ahol még a Novával indult. 1989-ben a Sierrával abszolút 15. lett ugyanitt...
1989-ben az Új-Zéland Rallyn egy hátsókerekes Sierra Cosworth-al 5. helyezést ért el. 1991 és 1992-ben Prodrive-os Subaruval nyerte a Brit Bajnokságot és ez hozta meg neki a gyári versenyzői címet. 1993-ban szerezte első VB győzelmét, egy Prodrive építésű Subaru Legacyval megnyerte az Új-Zéland Rally-t.
1994-től már Subaru Impreza 555-el indult és sok győzelem fűződött a nevéhez, melyeket Derek Ringerrel ért el. 1997-től Nicky Grist a társa és Subaru Impreza WRC a versenyautója.
1999-ben már az M-Sport Ford Focus WRC-it vezeti és töri...
2002-ben, a Safari Rallyn szerezte meg 25. világbajnoki futamgyőzelmét.
2003-ban a Citroenhez szerződött, de nem tudott versenyt nyerni ezzel a márkával.
2004-ben szeretett volna a Subaruhoz szerződni, de a világbajnok Petter Solberg mellé a fiatal tehetség, Mikko Hirvonen került, így Colin nem kapott szerződést egyik csapatnál sem.
146 világbajnoki futamon indult összesen.
Nem hivatalosan visszavonult, de részt vett a LeMans-i 24 órás versenyen, egy Nissannal elindult a Párizs-Dakar Rallye-n.
2005-ben egy Skoda Fabia WRC volánja mögött ülve tért vissza a rallyvilágbajnokságba, bár ahogy nyilatkozta, csak kivételesen. Az addig versenyképtelennek hitt autóval a Wales-i futamons 9.helyet ért el.
2006-ban Nicky Gristtel és egy Subaruval Amerikában részt vettek az élőben közvetített versenyen, melyet az X-Games részeként rendeztek meg. Colin sikeresen felborította a versenyautót, ugyanezt tette 2007-ben is. Októberben a Kronos csapat színeiben a török futamon indulhatott, mert Sebastian Loeb eltörte a kezét. Műszaki problémákkal küszködött, nem tudott a legjobb 10-be kerülni.
Idén is részt vett az X-Games játékokon, idén is sikerült tetőre tennie egy Subaru-t.Bajnoki címei:
1991 - Brit bajnoki cím - Subaru Legacy RS
1992 - Brit bajnoki cím - Subaru Legacy RS
1995 - FIA világbajnoki cím - Subaru Impreza 555


Világbajnoki futamgyőzelmei:
1.  23rd Rally of New Zealand  1993  Derek Ringer  Subaru Legacy RS
2.  24th Rally of New Zealand  1994  Derek Ringer  Subaru Impreza 555
3.  50th Network Q Rally  1994  Derek Ringer  Subaru Impreza 555 
4.  25th Rally New Zealand  1995  Derek Ringer  Subaru Impreza 555
5.  51st Network Q Rally  1995  Derek Ringer  Subaru Impreza 555 
6.  43rd Acropolis Rally of Greece  1996  Derek Ringer  Subaru Impreza 555
7.  38o Rallye Sanremo 1996  Derek Ringer  Subaru Impreza 555
8.  32o Rallye Catalunya 1996  Derek Ringer  Subaru Impreza 555
9.  45th Safari Rally Kenya  1997  Nicky Grist  Subaru Impreza WRC
10. 41eme Tour de Corse 1997  Nicky Grist  Subaru Impreza WRC
11. 39o Rallye Sanremo 1997  Nicky Grist  Subaru Impreza WRC
12. 10th API Rally Australia  1997  Nicky Grist  Subaru Impreza WRC
13. 53rd Network Q Rally  1997  Nicky Grist  Subaru Impreza WRC 
14. 31o TAP Rallye de Portugal  1998  Nicky Grist  Subaru Impreza WRC
15. 42eme Tour de Corse 1998  Nicky Grist  Subaru Impreza WRC
16. 45th Acropolis Rally of Greece  1998  Nicky Grist  Subaru Impreza WRC
17. 47th Safari Rally Kenya  1999  Nicky Grist  Ford Focus WRC 
18. 32o TAP Rallye de Portugal  1999  Nicky Grist  Ford Focus WRC
19. 36o Rallye Catalunya-Costa Brava 2000  Nicky Grist  Ford Focus WRC
20. 47th Acropolis Rally  2000  Nicky Grist  Ford Focus WRC     
21. 21o Rally Argentina  2001  Nicky Grist  Ford Focus WRC     
22. 29th Cyprus Rally  2001  Nicky Grist  Ford Focus WRC       
23. 48th Acropolis Rally  2001  Nicky Grist  Ford Focus WRC     
24. 49th Acropolis Rally  2002  Nicky Grist  Ford Focus WRC     
25. 50th Inmarsat Safari Rally  2002  Nicky Grist  Ford Focus WRC


Irónikus, hogy helikopter baleset áldozata lesz az, aki annyi de annyiszor kihívta maga ellen a sorsot rally pilótaként...


forrás:
Duen Rally oldala

Szólj hozzá!

video of the day

2007.09.13. 22:57 Raz

The hungarian hidraulic lada

Szólj hozzá!

sinx hirdetése

2007.09.09. 18:02 Raz

 

 

 

 

                    Hírdetés Törölve!                   

5 komment

Nina és Cápa a Tankina hegyifutamon

2007.08.30. 19:28 RazEljött a várt nap,08.26.a verseny napja.Jól indult...6:47kor szólok a navigátornak,hogy gyorsan ébredjen,mert 6:50-kor gépátvétel.Gyors öltözés,be a kocsiba,és száguldás a helyszinre.Amilyen meglepetés ott ért minket,hát az nem volt egyszerű...Mondom a csajnak,hogy az utcai kategóriába indulunk..ő közölte,hogy azt kivették,mert hülyeségnek tartották...Hát,kössz szépen...Akkor tehát semmi esélyünk?!...A második meglepetés,akkor ért,mikor még 9:40-kor a rajtot vártuk - hozzáteszem,csak a pájalezárás időpontja volt közölve - amire végülis,9:56-kor került sor.Egy jól sikerült rajt után,kanyarkóstolások közepette,a cél előtt,majdnem sikerült eldobni a vasat,de szépen sikerül úton tartani - lehet,nem én szedtem össze,hanem a kocsi nem akart a pálya mélyére nézni - majd bevágódtunk a célba,sikeresen.Visszefelé,csak 1 problémánk volt...Elhagyott az alapjárat,és a fúvóka is eldugult,de a remek 1személyes szervizcsapatunk Sinx,gyorsan rendbekapta a dolgokat:)Gondolkodtam,hogy a Cápa navigátoromat megtartsam-e,de már az első körben bizonyította,hogy hiába van először itiner a kezébe,nagyszerűen helyt állt,és segítette a feladatomat. Majd "szerencsére"2óra múlva indították a következő kört.Szétúntuk meg idegeltük az agyunkat.Majd ismét rajthoz álltunk.Rajtnál nem beragadósan elindultunk,erős ismerkedés a kanyarokkal,és most már láttam is 1-2 ismerőst a pája szélén,és kemény 2 másodpercet lefaragtunk az időnkből,és egyre biztosabb voltam,hogy nem cserélem le a navigátoromat :).Semmi extra nem történt a harmadik körben,sikeres rajt,a pályát is szépen végigvittük,és most is sikeresen 2 másodpercet faragtunk az időnkből :)
A bajok,a 4.körben voltak.Megigértem a szerkesztő úrnak,hogy nem fogok anyázni,és b@zdmegolni,és csúnyán káromkodni,mert lehet a blogot fiatalkorúak is olvassák,és akkor a csúnya szavak mellé,külön magyarázatot kell írnom :D
Szval,a 4.kör...gyönyörű rajtolás,minden kanyarban a legideálisabb ívbe fektettem be,f@sz@ volt a tempó is,de a cél előtt 50-100 méterrel betérdelt az AC pumpa.Pedig a legjobb körünk lett volna,erre a technika ördöge,beleszólt...Pár ismerős,és Cápa navigátorom tolták be a célba,és közölték,nem számolnak időt,mert be lett tolva...kössz szépen... De most is,köszönhetjük Sinx barátunknak,és még 1-2illetőnek,a gyors közbenjárást.Hja,és Sinxnek a jól felkészültséget,hogy még a csikkzsebében is AC pumpa van :D
Sajnos,helyezést nem értünk el,elég rossz helyen végeztünk,de legalább nem dobtuk el a vasat,ahogy azt nagyon sokan megtették.Összességébe véve,nagyon jó verseny volt,leszámítva 1 pár kellemetlen helyzetet.Következő verseny?Háát,nem tudni,talán üllőn? :)

Szeretnénk köszönetet mondani pár illetőnek,akik segítséget nyújtottak,hogy indulni tudjunk a versenyen.Elsőként megemlíteném barátomat,és egyben navigátoromat,Cápát,aki az itinerért felelt,és azért,hogy az autót az úton tarsam.Sinx barátomat,aki egyben a szervizesünk is volt,és sajnos szükség is volt 1-2 esetben a munkájára.

Köszönjük a szponzoroknak is,akik segítsége,rengeteget jelentett számunkra!
Vaspatkó Lovasudvar(Nagyrév) www.lovasok.com
Horváth "Főnök" László
Szabó Zoltán
György Károly
Nosztalgia Bár(Gyömrő)
Burián "Bubu" Zoltán
Nagy Sándor


Video 2 By: SINX
By NinaSzólj hozzá!

msn Support

2007.08.26. 22:13 Raz

Létrehoztunk egy msn profilt, amin szeretnénk összegyűjteni a lehető legtöbb ladást, így ha valakinek szerelésben segítségre lesz szüksége, gyorsan találhatunk valakit aki tud segíteni.

MSN: ladaracingdomsod@hotmail.com

2 komment

Dömsöd Autocross, a megkésett beszámoló

2007.08.24. 18:15 Raz


Mint már gondolhatjátok, az autók jelenlegi állapota miatt mi nem indultunk. Azonban így is nagy esemény volt ez a verseny nekünk. A Dömsödi futamokon szinte mindenkit ismerünk, és nagyon sokan közülük jó barátaink is. Ebből adódóan nem egyszerűen nézőként voltunk kint, hanem szurkolóként, sőt szerelőként is!

Azok kedvéért akik nem ismernék, Dömsödön minden év agusztusában autocross OB futam kerűl megrendezésre. Ezen jeles esemény egyik jelentős színfoltja a már hagyományokkal bíró amatőr futamok. Az amatőr mezőny jelentős része, a helyi versenyzőkedvű fiatalokból kerűl ki.

Maga a verseny kalandosan alakúlt, az időjárásnak köszönhetően. A pálya szinte napi 2-3 alkalommal tocsogósra ázott :D, Ez a 2 nap alatt elég sok esőt jelent:)

Az OB-s versenyzők szebbnél-szebb igényesen épített szöcskékkel és kasztnis autókkal versenyeztek.

Az amatőrök pedig a Shufny rejtekében Frankeinsteint megszégyenítő egyedi gépezeteket vonultattak fel. Köztük is volt Szöcske, azaz épített kategória. Ahol egyaránt lehet látni Szinte OB-s minőségű autót és a teljesen egyedi építésű vadállatot is.

Azonban a hétévége fénypontja (legalábbis nekünk), az amatőr kasztnisok voltak :) köztük sok Ladával:)
amatőr futam képek:1 2 3 4 5 6 7 8 9

Képek a Depóból: 1 2 3 4 5 6 7 8

Szólj hozzá!

A Didzsitévé, a szaki és a légpisztoly

2007.08.21. 21:35 Raz

sziasztok!
Nos a probléma adott volt, 2 db könnyített lendkerék, aminek korántsem volt biztos, hogy ki is van centírozva. Tehát irány a mester aki meglesi nekünk a lendkerekeket szakszerűen. Elötte azonban beiktattunk egy műholdas antenna szerelés unokahugoméknál, hát csak sikerűlt leugrani a tetőről :D
nagyszabású tetőmászás után újult erővel vittük a lendkerekeket. Lendületben volt a mester, kb 2 óra alatt meg is állapította, hogy az egyik lendkerék kuka... ...hurrá!
újabb nehéz percek teltek el várakozással.
közben mi légpisztolyal lövöldöztünk sörösdobozra :D
(közkívánatra megemlíteném, hogy Fecó annyira célzott, hogy elsütéskor visszírúgott neki a pisztoly :D eredmény: arccsontfájdalom )
mígnem megszületett a diagnózis. a 2. lendkerék tökéletesen használható :)

Szólj hozzá!

Szaby videója a III / 5. komi rallyról

2007.08.15. 22:43 Raz

2 komment