HTML

Lada Racing Dömsöd

Lada építés ezerrel meg szépítés meg minden, ja és YESS!!!

Friss kommentek

  • Somos Nadin: @ennerr: Tisztelt Eladó! Érdeklődnék a Lada logos medállal kapcsolatban. Karácsonyi ajándéknak s... (2015.11.20. 13:39) .
  • _Raz: mi egyszerű, boltban kapható ragasztót használtunk(márkát most nem mondok). az egészhez csak türel... (2010.04.12. 17:59) Flokkolás
  • Raz: Helló A hirdetés sajnos már nem aktuális, minden el lett adva, tévedésből nem lett törölve. Elnéz... (2008.10.21. 19:30) sinx hirdetése
  • tamás: kirájoldal (2008.05.31. 18:17) ameddig nem lesznek képek...
  • Fecó: Üdv.kedves barátom.Majd ha Teis építesz magadnak egy gépet,ami valjuk be sajnos nem egy egyszerű d... (2008.02.29. 21:50) sorry

A történet röviden:

2007.08.16. 23:05 Raz

Egy régebbi beszámoló Symbolican tollából.

"A Szaby Rally Team rövid történetét írom le pár sorban…
Szaby –t 2005 nyár elején ismertem meg, mint barát. Mint később kiderült, már két hónapja versenyzett egy Lada 2107 –el a munkatársával. Szeptemberben engem is kihívtak egy amatőr versenyre, és nagyon megtetszett, elvittek pár versenykörre, és innentől váltam a rabjává… Egyre többet beszélgettünk erről a témáról, és miután átvette a kocsit, elkezdtem neki segíteni a szerelgetésben. Ekkorra már pár extra is kész volt: hengerfej köszörülés, az eleje leültetve, teljesen kikeményítve a futómű, teljes PROEX kipufogó rendszer, bukócső, két kagylóülés, 4 pontos biztonsági övek, és a belseje teljesen kibelezve. Ezek után megkért, hogy legyek a navigátora és elkezdtünk gyakorolni..
Október 22. én már az én navigálásom alatt zajlott le az akkori verseny, bár a kocsi teljesítménye nem volt az igazi. A következő versenyig volt még két hónap, és közben meglett az első támogatónk, a PP Inox cég. Ebben a kis szünetben, rendbe raktunk a Lada motorterét és belsejét, és a bukócső is meg lett erősítve egy hátsó kereszt tartóval.
És itt merült fel az az ötlet, hogy kicsit javítsunk a kinézetén, és el kezdtünk keresgélni a régről ismert Lada Vfts szélesítő idomokat. Meg is találta Szaby, és egy héttel később már postán el is küldték a műanyagból készült elemeket. Ezeknek a felszerelésében segített két nagyon kedves barátunk, akiket a Komi kupasorozatban ismertünk meg. Az idomok felszereléséhez ki kellett vágni a sárhányó íveket mind a négy kerékjárati ív mentén, és a lökhárítók is eltűntek. Lefestettük őket, fel matricáztuk a gépet, sárfogó gumikat szereltünk fel a hátsó kerekek mögé. Itt jött a gumik kérdése, a megfelelő garnitúrát egy péceli gumis műhelyben találtuk meg, gondolva, hogy az a bizonyos verseny december 30. –án lesz… Ezek után lefestettük a felniket, és felrakattuk rá a gumikat, és itt elkészült az autó. A versenyen kaptunk külön díjat a látványért, de helyezést nem értünk el az időjárás miatt.
Következett két hónap szünet, és átgondolva az anyagiakat és a lehetőségeket, arra jutott Szaby fájó szívvel, hogy le kell mondanunk a kocsiról, mert utolérhetetlen vetélytársaink vannak a kategóriában.
Úgy döntött, hogy veszünk egy trabantot, mert Szaby múltjában elég nagy szerepet játszott. El kezdtünk keresgélni, és találtunk egy felkészített gépet, versenyre készen. Kétütemű, 50,1 L –s „A”  motor, rezonátor kipufogó rendszer, szétszerelhető, sorszámozott bukócső, felkeményítve, kiszélesítve, wartburg dobfékek, kagylóülések, 4 pontos biztonsági övek, és még sok kiegészítő. Megnéztük, és nagyon beleszerettünk, így hát megvette. A februári versenyen ezzel indultunk, bár voltak apróbb gondjaink. Azóta egyre jobb és jobb időket megyünk, nagy örömünkre. Emellett Szaby videózik, Edó szurkol és én fényképezek.."

Symbolican

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ladaracing.blog.hu/api/trackback/id/tr16141958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaby · http://www.szabyrallyteam.hu 2007.08.18. 08:02:59

Sziasztok!

Köszi Sym a pályafutásunk eddigi történetét.Hát igen ...és azóta megint egy új autó,új tervekkel,új reményekkel.
süti beállítások módosítása